Generel vejledning i indtagelse af homøopatiske midler
fra Allergica
 


Homøopatisk medicin for krop, sjæl og ånd

 

Om homøopatisk medicin
Homøopatisk medicin virker ved at afbalancere kroppens svagheder og aktivere vores evne til selvhelbredelse. Medicinen er stærkt fortyndet, og det er derfor ikke så meget mængden som hyppigheden vi tager den med, der er afgørende for en positiv virkning.

Indtagelse af homøopatisk medicin
Du får det bedste resultat, når du indtager medicinen det foreskrevne antal gange om dagen/ugen.
Medicinen optages bedre af kroppen, hvis man ikke har andet i munden ca. 10 minutter før og efter at man indtager den. Men, det er vigtigere at du får den taget regelmæssigt, end ud får den taget på det helt perfekte tidspunkt. Indtager du flere homøopatiske midler på en gang, bør du holde ca. 1 minuts pause imellem indtagelsen af hvert af midlerne. Ved indtagelse på denne måde, optages medicinen direkte i blodet via mundslimhinden, og virker derved hurtigere, end hvis det optages over fordøjelsen.
Har man glemt at tage sin medicin, skal man blot tage den straks man husker på det, og derefter fortsætte med at tage den i normal rytme. Man skal ikke forsøge at ”indhente” det forsømte ved at øge mængden næste gang.

Dosering står på flasken.
Følg de instrukser du bliver givet af din behandler.

Normal dosering 10 dråber – 3 gange dagligt.
Akutdosering typiske 40-50 dråber. Følg anvisning på flasken.

Belladonna D30 tages med 15 dråber før sengetid.
Dormi tages med 15 dråber før sengetid – og evt. igen i løbet af natten.
Ved brug af Kliron, skal bedring kunne registreres indenfor 8 dage. I så fald fortsættes indtag af Kliron i 6 måneder.


Dråber
 indtages ved at dryppe dem direkte i munden og holde dem der et øjeblik, hvorefter de synkes. Eller ved at dryppe dråberne i et glas med lidt vand (fx et snapseglas vand), som derefter drikkes på samme måde.
Ved akutdosering, i mere vand, som drikkes slurkvis.

Pulver lægges på tungen, hvor det smelter og synkes.

Ampuller åbnes ved først at ryste væsken i flaskehalsen ned i flasken, og derpå knække halsen af. Man suger indholdet op i munden med det lille glassugerør, der ligger i æsken (bag ved enten første eller sidste ampul). Medicinen holdes i munden et øjeblik og synkes.

Sukker kugler og tabletter lægger man under tungen, hvor de smelter lidt efter lidt, og synkes. Evt. rest kan tygges.

Små børn kan man hjælpe med at tage medicinen ved at opløse den i lidt vand, suge det op i en 2 ml. sprøjte (uden nål) og derefter sprøjte det ind i barnets mundvig.

Førstegangsforværring
Når man tager homøopatisk medicin, kan der ofte optræde en ”førstegangsforværring”. Dette betyder, at medicinen har aktiveret kroppen, således at den forsøger at skille sig af med sygdommen. Dét er et godt tegn på, at medicinen virker.
Er førstegangsforværringen for voldsom, så stop evt. med at tage medicinen til reaktionen er aftagende, hvorefter du begynder igen med halv dosis. Trap op til den anførte mængde igen i løbet af 3-4 dage.

Som med al anden medicin virker Homøopatisk medicin kun hvis man tager den.
Forsøg at undgå, at medicinen kommer i kontakt med metal (dog har plomber i tænderne ingen betydning), og undgå helst at opbevare medicinen nær ved din mobiltelefon.

Ved alvorlige symptomer – søg altid læge.

Søg læge, hvis symptomerne ikke forsvinder ved brug af homøopati. Men bør kun ophøre med lægeordineret medicin i samarbejde med en læge.